Mooie tweede editie Pallet Design Contest 2017

Mooie tweede editie Pallet Design Contest 2017

Naaldwijk, 9 juni 2017 – MBO Westland heeft met de tweede editie van de Pallet Design Contest de meerwaarde van dit evenement bewezen. De tentoonstelling met door afvalhout gemaakte producten leverde enthousiaste reacties op. Studenten van diverse scholen hebben enorm hard gewerkt om bruikbare designs op te leveren met mooie verhalen over de noodzaak van duurzaamheid in onze wegwerpmaatschappij. Tijdens de live wedstrijd hebben 11 studenten ter plekke laten zien dat zij in staat zijn om in een beperkte tijd doelgericht, duurzaam en veilig een eindproduct te maken. Het succes van deze tweede editie zorgt voor een vervolg in 2018! De datum staat al vast: vrijdag 8 juni 2018. Duurzaamheid krijgt zo een prominente plek in het onderwijs. Scholen kunnen zich vanaf nu al bij MBO Westland aanmelden om deel te nemen aan de derde editie.

Student en projectleider Joanne van Spronsen van de opleiding Bloem & Design kan nu al niet wachten op vrijdag 8 juni 2018. “Tijdens en natuurlijk ook na afloop van de Pallet Design Contest was ik kapot, maar wanneer je ziet wat het voor iedereen heeft opgeleverd, komt er zoveel energie vrij. Bij de eerste editie van Pallet Design Contest mocht ik meekijken en nu heb ik als projectleider zoveel meer geleerd. Met mijn projectgroep Joyce, Iris en Bjorn zullen wij reflecteren en daarna op zoek gaan naar onze opvolgers voor de 2018 editie. Natuurlijk hebben we daarover al ideeën”. Volgens Iris van Dorp waren de reacties van deelnemers en gasten ongekend enthousiast. “Duurzaamheid is ook een belangrijk thema voor bedrijven en zij hebben ons d.m.v. sponsoring van deze Pallet Design Contest enorm geholpen. We zijn heel trots op het resultaat en blij met de bijdrage van het bedrijfsleven om zo een professioneel event met een mooie boodschap te kunnen realiseren,” aldus Iris.

Wethouder Meijer van de gemeente Westland mocht de officiële opening van Pallet Design Contest 2017 verzorgen en ook hij kon zijn enthousiasme niet onderdrukken. “Het was een voorrecht om erbij te zijn. Leerlingen en het bedrijfsleven werkten samen in de vorm van masterclasses en namen je mee in de wereld van duurzaamheid. Ik was samen met ongeveer 30 leerlingen van het Flora College, we hebben (bloemen)arrangementen gezien, veel geleerd en zijn gehoord. Graag hiermee doorgaan!”.

Eerstejaarsstudent Business & Management Bjorn van Velden was de dagvoorzitter. Hij heeft enorm veel complimenten in ontvangst mogen nemen. “Het was voor mij een geweldige ervaring en heel leerzaam. Volgens mij heb ik mijzelf overtroffen, maar daar ging natuurlijk wel een goede voorbereiding aan vooraf. Volgend jaar ben ik op buitenlandstage, maar ik zal het zeker niet nalaten om voor onze Pallet Design Contest de eerste contacten met scholen in het buitenland te leggen ” De wedstrijd had vele winnaars, o.a. Sanne van Os met de eerste prijs voor haar palletproduct Treintje, een verrassend mooie plantenbak voor binnen en buiten. “Het is vooral belangrijk om te beseffen dat we zuinig moeten zijn op onze aarde en hoe wij mensen met elkaar omgaan. Ik vond het zo leuk om aan de Pallet Design Contest mee te doen. Iedereen heeft mooie dingen gemaakt, dus het was erg spannend.”

MBO Westland heeft de ambitie om de Pallet Design Contest binnen vijf jaar uit te laten uitgroeien tot een internationaal evenement, waaraan scholen en bedrijven van over de hele wereld kunnen deelnemen en jongeren zelf de organisatie in handen hebben. De derde editie van de Pallet Design Contest is op vrijdag 8 juni 2018. Schrijf deze datum alvast in de agenda, dit mag niemand missen!

terug naar nieuws