Studenten en docenten van MBO Westland leren bij Presscon

Presscon biedt langdurig stages en trainingen  aan studenten van verschillende soorten opleidingen en sinds kort lopen docenten van MBO Westland | Albeda ook stage bij dit bedrijf. Presscon is gevestigd in Honselersdijk en is gespecialiseerd in stikstofgeneratoren en persluchtinstallaties.

Ontwikkeling bedrijfsleven
Renée Audier, docent burgerschap heeft twee dagen stage gelopen bij Presscon. “We sturen studenten naar bedrijven om werkervaring op te doen, maar het is voor ons docenten ook belangrijk om te weten wat er nu gebeurt bij zo`n bedrijf. Het is goed om te ervaren en te begrijpen wat studenten ervaren op hun stageplek. Verder werken we graag samen met het bedrijfsleven om de ontwikkelingen op de markt  bij te houden en zo de input uit de praktijk te krijgen voor onze lessen ”.

Betrokken
Ariana Duijvesteijn, mede-eigenaar en accountmanager bij Presscon, vertelt waarom Presscon investeert in het begeleiden van studenten en docenten. “Wij zijn betrokken bij de maatschappij, en dat doen wij op diverse vlakken, met de vrijwillige brandweer, met Westland On Stage en het begeleiden van stagiaires. Het is niet makkelijk om aan goede medewerkers te komen. Wij begeleiden dan ook graag gemotiveerde jongeren, en als ze het goed doen dan bieden wij hen een baan aan.Studenten van de opleiding  Junior Accountmanager hebben een training “Werknemersvaardigheden bij ons gevolgd. We merken de laatste jaren dat het gedrag van werknemers verandert. De sociale vaardigheden zijn onderbelicht en daar moet aan gewerkt worden.

Tijdens de workshops die we op onze locatie verzorgen, vragen we de studenten wat ze liever willen: veel geld verdienen of een leuke baan? De meeste studenten gaven aan dat ze veel geld willen verdienen. We gaan in gesprek over wat is veel geld, en kan je ook een leuke baan hebben waar je veel geld verdient? Studenten moeten een doel bepalen en nadenken wat ze moeten doen om dat doel te bereiken. In ieder geval op tijd komen, afspraken nakomen en representatief zijn. Studenten willen we prikkelen om in beweging te komen en naar zichzelf te kijken: wie ben ik, wat doe ik en hoe gedraag ik mij. Het is belangrijk dat studenten inzien dat zij hun toekomst vorm kunnen geven, maar daar wel wat voor moeten doen. Presscon wil daar graag een steentje aan bijdragen.”

terug naar nieuws