meisje en jongen

BOL niveau 4 - 3 jarige opleiding

Business administration & control specialist

Cijfers zijn voor veel mensen abracadabra, maar niet voor jou! Sterker nog: jij bent hiervoor gemaakt. Als business administration & control specialist leer jij alle ins en outs over de boekhouding en de financiële administratie van een bedrijf. Daarbij leren we jou ook om goed om te gaan met automatisering en digitalisering.

Financieel advies

Inzicht in boekhouden en fiscale regelingen

In de opleiding Business administration & control specialist krijg je inzicht in boekhouden en fiscale regelingen. Je leert overzicht te houden over de gehele administratie van een organisatie. Word jij de professional die afdelingen financieel advies kan geven? Als business administration & control specialist ga je aan de slag op de financiële afdeling binnen een bedrijf.

Overstappen naar hbo?

Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten

donkere vrouw

Beroepsgerichte vakken

Je leert binnen de opleiding Business administration & control specialist alles over het perfect bijhouden van financiële administraties, het maken van rapportages en het controleren en goedkeuren van facturen. Je gaat werken met balansen, grootboeken en begrotingen. Een goede business administration & control specialist heeft oog voor details, werkt nauwkeurig en is zelfstandig. Ook werken we aan je sociale en communicatieve vaardigheden, die heb je namelijk nodig om goed te kunnen samenwerken. Maar dat is nog niet alles, ook leer je:

  • Het controleren en innen van facturen.
  • Omgaan met geautomatiseerde financiële systemen.
  • Adviseren over cijfers binnen een bedrijf.
  • Financiële rapportages presenteren.
  • Alles over bedrijfseconomie zoals afschrijven, budgetteren, jaarverslaggeving, financieringsvormen en kostprijsberekeningen.
  • Belastingrecht en vermogensrecht en de fiscale gevolgen van boekingen.