Over MBO Westland

MBO Westland is bekend in de regio en werkt intensief samen met partners om ervoor te zorgen dat onze opleidingen aansluiten op (de vraag vanuit) de beroepspraktijk. We werken samen aan projecten met het bedrijfsleven in World Horti Center. Dit geeft ons een voorsprong als onderwijsinstelling. Dit past bij onze kernwaarden 'Ondernemend, Innovatief, Internationaal en Betrokken' . Hiermee halen we het beste uit onze studenten.
Lees hier over onze visie en kernwaarden

World Horti Center

World Horti Center is een unieke samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid met internationale focus. MBO Westland, Vertify, WHC Expo bv en Gemeente Westland vormen samen het kennis- en innovatiecentrum voor de internationale glastuinbouw.

Voor stagebedrijven

De beroepspraktijkvorming is een essentieel onderdeel van de opleiding van elke mbo-student. De stagebedrijven zijn onmisbaar in het voorbereiden van de student op het voltooien van de mbo-opleiding. Tijdens een stage ontwikkelen de studenten hun, vaak verborgen, kwaliteiten en talenten en maken zij kennis met het beroepenveld. Voor maatschappelijk betrokken bedrijven kan een stage voordeel bieden met een frisse blik of vinden zij toekomstig personeel. Wanneer u bereid bent om als stagebedrijf te fungeren, dan horen wij dat natuurlijk graag. Vul het formulier in en wij nemen graag contact met u op.

Wilt u erkend leerbedrijf worden? Dit kunt u regelen via de site van SBB.

Voorbeelden samenwerkingspartners

MBO Westland is onderdeel van uniek ecosysteem in de regio en op campus.

Internationalisering

Bij MBO Westland is er voor iedere student een buitenlandervaring. Veel bedrijven uit het Westland werken samen met internationale partners. Het is daarom een uitgelezen kans om zelf ervaring op te doen in het buitenland. Er worden verschillende internationale projecten georganiseerd en ook is het mogelijk één van de stageperiodes in het buitenland uit te voeren.

“De komende maanden gaan we 3 dagen per week op stage. Daar hebben we ons in het mentoruur op voorbereid door bijvoorbeeld aan je CV te werken. Ik kan bij een grote kwekerij aan de slag, daar heb ik superveel zin in!” Ron Grootscholten (2e jaars student Green Trade & Logistics).

blonde knul