Over onze opleidingen

Met onze opleidingen in handel, retail, zakelijke dienstverlening, techniek, groen, zorg en food spelen we actueel in op de wensen uit het bedrijfsleven.We kijken heel goed wat voor soort werknemer of ondernemer toekomst heeft. Wat voor soort ’skills’ je straks nodig hebt om gelukkig en succesvol te worden. Daarom zijn al onze opleidingen gekoppeld aan het bedrijfsleven en doen we intensief aan internationale projecten en uitwisselingen. We zorgen voor veel ruimte om zelf te onderzoeken, te ontwikkelen en te ondernemen.

De koppelingen van de beste opleidingen en docenten van Lentiz, Albeda en Mondriaan garanderen een toptijd op een topschool!

Dit zijn onze opleidingen:


ENTREE-OPLEIDINGEN

BOL NIVEAU 1

Met deze opleidingen kun je doorstromen naar niveau-2 en word je zo opgeleid dat je werk kunt uitvoeren in de regio Westland op het gebied van teelt, transport, handel of zorg.

  • Assistent dienstverlening en zorg
  • Assistent verkoop en retail
  • Assistent logistiek
lees meer

RETAIL

BOL NIVEAU 3, 4
BBL NIVEAU 2, 3, 4

Steek je graag je handen uit de mouwen? Ben je klantgericht ingesteld en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Dan is werken in de retail echt iets voor jou. Als je kiest voor retail ga je in een winkel werken en heb je rechtstreeks te maken met de consument.

lees meer

Junior accountmanager

BOL NIVEAU 3, 4

Je verkoopt je producten aan winkels en bedrijven; in Nederland, maar ook in andere landen. Je gaat om met klanten, geeft hen advies en lost hun klachten op. Je werkt veel met voorraden en goederen. Je hebt een commerciële instelling en je kunt goed organiseren en plannen.

lees meer

Logistiek medewerker in het Westland

BBL niveau 2

Ben je flexibel, fit en kan je gestructureerd en precies werken? Dan is een logistieke opleiding iets voor jou. Je kan gaan werken bij een groothandel, magazijn of distributiecentrum. Je verzamelt orders en je ontvangt, controleert en beheert de verzending van goederen.

lees meer

MANAGEMENT ASSISTANT

BOL NIVEAU 3, 4

Je kiest voor veelzijdigheid. Als rechterhand van een directeur of manager neem je veel werk uit handen. Je ontvangt gasten, organiseert vergaderingen en reizen, maakt verslagen en nog veel meer. Hou je van afwisseling? Kies dan voor een secretarieel beroep! De opleiding kan ook versneld.

lees meer

Financiƫle administratieve beroepen

BOL NIVEAU 3, 4

Je vindt werken met cijfers en geld leuk. Je houdt de financiële zaken van een bedrijf bij zoals de boekhouding od de salarisadministratie. Goed in rekenen, nauwkeurig en stressbestendig? Kies dan voor een financieel beroep! De opleiding kan ook versneld

lees meer

BUSINESS & MANAGEMENT (Agrohandel & Logistiek)

BOL NIVEAU 3, 4

In de Greenport draait het om internationale handel en ondernemen. Er zijn in deze regio volop uitdagende banen in de logistiek, transport, handel en marketing. De opleiding is voor commercieel en ondernemend talent. De opleiding is in het Engels of in het Nederlands te volgen. Als je de opleiding in het Engels volgt, krijg je naast je mbo-diploma ook een internationaal erkend BTEC-diploma.

lees meer

WATERMANAGEMENT

BOL NIVEAU 4

Hoe zorg je ervoor dat Nederland droog blijft? Hoe houden we ons drinkwater schoon en veilig? Met deze vragen houden onze studenten watermanagement zich elke dag bezig. Hou je ervan om buiten te werken? Ben je internationaal georiënteerd en hou je van uitdagende en complexe projecten? Dan is dit echt iets voor jou!

lees meer

HORTI TECHNICS & MANAGEMENT

BOL/BBL NIVEAU 2, 3
BOL NIVEAU 4

De tuinbouwsector is Nederlands trots en niet voor niets wereldleider op het gebied van handel, kennis en productie. Een mooie branche om in te werken, want het tuinbouwcluster is volop in beweging. We leiden je op tot teeltspecialist, ondernemer, accountmanager en bedrijfsleider in de internationale wereld van de glastuinbouw. Een groot deel van de opleiding wordt in het Engels gegeven volgens het BTEC-model. Daardoor krijg je twee diploma’s; een internationaal erkend BTEC-diploma en een volwaardig mbo-diploma.

lees meer

BLOEM & DESIGN

BOL/BBL NIVEAU 2
BOL NIVEAU 3, 4

Bloem & Design is een brede opleiding op het gebied van vormgeving, design en bloemschikken. Tijdens de opleiding leer je prachtige arrangementen maken, vormgeving en je leert hoe je producten kunt verkopen en presenteren. Een opleiding voor creatieve, ondernemende en commerciële talenten.

lees meer

AGROHANDEL & LOGISTIEK

BOL/BBL NIVEAU 2

Tijdens de opleiding Medewerker Agrohandel en Logistiek, leer je de Agro producten in te pakken, te vervoeren binnen het bedrijf en hoe je deze producten verzendklaar kan maken. Daarbij hou je rekening met de kwetsbare (Agro) producten die onder de juiste omstandigheden opgeslagen en verpakt moeten worden en leer je kwaliteitscontroles uitvoeren. 

lees meer

DIENSTVERLENING (HELPENDE ZORG EN WELZIJN)

BOL NIVEAU 2

Vind je het leuk om mensen te helpen en te verzorgen? Dan is deze opleiding vast iets voor jou! Je leert er van alles over het begeleiden en verzorgen van mensen. Je leert hen te ondersteunen in hun dagelijkse leefomgeving en je stimuleert hen bij het ondernemen van activiteiten.

lees meer

PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG

BOL NIVEAU 3

Als pedagogisch medewerker kinderopvang begeleid en verzorg je groepen kinderen van nul tot twaalf jaar. Je begeleidt ze in hun (dagelijkse) opvang en bij hun persoonlijke verzorging. Je draagt zorg voor huishoudelijke werkzaamheden en voor de ruimte waarin ze verblijven.

lees meer

ONDERWIJSASSISTENT

BOL NIVEAU 4

Als onderwijsassistent in het onderwijs werk je onder verantwoordelijkheid van een docent met leerlingen/-cursisten/studenten in een klas of groep. Je assisteert de docent bij het begeleiden van de kinderen en het uitvoeren van leeractiviteiten. Je helpt de kinderen o.a. bij schoolse vaardigheden, gymles en tijdens pauzes.

lees meer

VERZORGENDE IG + MEDEWERKER MAATSCHAPPELIJKE ZORG

BOL NIVEAU 3

Je kunt de opleiding Verzorgende IG niveau 3 volgen in combinatie met de opleiding medewerker maatschappelijke zorg voor de gehandicaptenzorg. Hierna krijg je dus twee diploma’s.

lees meer

Technicus engineering

BOL NIVEAU 4

Wil je machines ontwerpen en optimaliseren? Medewerkers en klanten adviseren? In de opleiding Technicus engineering leer je dat allemaal. Je ontwikkelt apparatuur en machines met behulp van ICT, elektrotechniek, mechanische technieken en robotica. Je ontwerpt, monteert en repareert. In het tweede jaar kies je voor de tuinbouw of de industriële sector.

Deze opleiding is de perfecte stap naar het hbo!

lees meer

MASTERS OF FOOD

BOL NIVEAU 4

Je hebt een passie voor voeding, bewegen en gezondheid en je raakt er niet over uitgepraat! In het sportcentrum coach je mensen naar een gezonde lifestyle. Je adviseert en presenteert. Daarnaast kun je in de unieke workshopkeuken veel creativiteit kwijt bij het bereiden van smakelijke, aantrekkelijke en gezonde gerechten. Je loopt stage bij de meest innovatieve (internationale) organisaties of bij ambachtelijke en onderscheidende bedrijven bij jou in de buurt. We dagen je uit!

Volg je passie en word een Master in Food!

lees meer