BOL niveau 3 & 4 / 2-3 jaar

Green Trade & Logistics

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Kies dan voor de opleiding Green Trade & Logistics (Agrohandel & Logistiek). Een brede bedrijfskundige, economische en logistieke opleiding met een internationaal karakter. In de agrosector zijn er volop uitdagende functies in de logistiek, sales, handel en marketing.
Powered by Business Academy Commercie & Sales

Droom jij van een groene internationale toekomst?

In de opleiding draait het om de verkoop van groene producten, in de mark zetten van nieuwe producten, het slim regelen van transport en het leren kennen van de financiën in het bedrijf. Het hele proces, van producent naar consument, wordt jouw werkterrein. Daarnaast leer je wat erbij komt kijken om een eigen bedrijf op te zetten en kun je een stage volgen in het buitenland.

3 studenten op de gang

Informatie over de opleiding

Werken of doorleren na de opleiding?

Na het behalen van het diploma stroomt het grootste deel van onze studenten door naar het hbo. De opleiding sluit goed aan bij hbo-opleidingen. Natuurlijk kun je ook gaan werken.

 

Met een niveau 3 diploma kun je in de handel en logistiek werken als planner, logistiek medewerker, afdelingsleider of assistent-bedrijfsleider in een tuinbouwbedrijf, groothandel of AGF-importeur/exporteur.

 

Met een niveau 4 diploma kun je werken als accountmanager, inkoper, planner, kwaliteitsmanager, (assistent-) marketingmedewerker of bedrijfsleider. Ook is het mogelijk om een eigen onderneming te starten.

Opbouw van de opleiding

In de opleiding draait het om de verkoop van groene producten, in de markt zetten van nieuwe producten, het slim regelen van transport en het leren kennen van de financiën in het bedrijf. Het hele proces van producent naar consument, van inkoop, inslag, opslag, verkoop en uitslag van groene producten, wordt jouw werkterrein. Daarnaast leer je wat erbij komt kijken om een eigen bedrijf op te zetten en loop je een stage in het buitenland. Green Trade & Logistics (Agrohandel & Logistiek) is een brede bedrijfskundige opleiding waarbij alle facetten van een modern bedrijf aan bod komen.

 

Cambridge-certificaat

Ben je ambitieus, komt dit in jouw leerresultaten tot uiting en wil je graag Engels op een hoger niveau afsluiten? Dan bieden wij jou in Naaldwijk de mogelijkheid aan om het Cambridge-certificaat te behalen. Een mooi internationaal erkend certificaat als aanvulling op je mbo-diploma en meer kans op succesvolle doorstroom in Engelstalige hbo-opleidingen en/of een internationale carrière.

 

Je gaat ga vier dagen per week naar school en heb je een dag in de week BPV (stage). Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende vakken aan bod:

  • Bedrijfsadministratie
  • Bedrijfseconomie
  • Duits of Spaans
  • Logistiek
  • Marketing
  • Plantenkennis
  • Productkennis
  • Rekenen

Toelatingseisen / benodigde vooropleiding

Vind je commercie, marketing, logistiek en handel helemaal te gek? En heb je een vmbo-diploma KL, GL of TL of een overgangsbewijs havo 3-4? Wacht niet en meld je aan voor Green Trade & Logistics

Wat kost de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. De kosten stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vast en deze wijzigen ieder schooljaar. Hiernaast zijn er nog kosten voor boeken en materialen.

"Het is echt waar: bijna elke dag ga ik met plezier naar school. En niet alleen omdat ik in zo’n gezellige groep zit, met veel vrienden en bekenden uit de regio. Het is ook vooral doordat je hier – anders dan in vorige jaren op het VMBO – lekker praktijkgericht en actief bezig bent. Van ‘concentratie en stilzitten’ ben ik niet zo. De komende maanden gaan we drie dagen per week op stage. Ik kan bij een grote kwekerij aan de slag." Ron Grootscholten, 1e jaars Green Trade & Logistics

blonde knul