BOL niveau 3 & 4 / 2-3 jaar

Office & Management

Ben jij iemand die van nature alles organiseert en regelt? Houd jij je hoofd koel, kun jij goed communiceren en vind je het leuk om te ondersteunen en te regelen? Word dan beste Office & Management support specialist die er is en volg je opleiding bij MBO Westland. We leren je hoe je de steun en toeverlaat van de directie wordt!
Powered by Business Academy Business Services

Onmisbare duizendpoot

Je bent klantgericht, denkt drie stappen vooruit en komt altijd je afspraken na. Op jou kan het management bouwen! Dit werk brengt vaak deadlines met zich mee, dus het is belangrijk dat je stressbestendig bent.

Informatie over de opleiding

Werken of doorleren na de opleiding?

Als management support specialist kun je bij veel bedrijven of organisaties aan het werk. Of je het nu over een warenhuis, pretpark, vuilnisverwerker, school, uitzendbureau, houthandel, gemeente of ministerie hebt, ze hebben vaak allemaal een management assistant nodig.

 

Daarnaast kun je na je opleiding Office & Management  doorstromen naar diverse hbo-opleidingen.

Opbouw van de opleiding

Als Office & Management specialist werk je vaak voor managers en directeuren. Je stelt notulen op, maakt rapportages, plant vergaderingen in en organiseert kleine evenementen, congressen of reizen. Een goede management support specialist neemt het voortouw in de organisatie en planning en is proactief. Kortom: een afwisselend beroep waarin je het eerste aanspreekpunt bent voor een directie! Je leert bij deze opleiding onder andere:

 • Gespreks- en onderhandelingstechnieken.
 • Het organiseren van bijeenkomsten en reizen.
 • Planningen maken.
 • Deadlines bewaken.
 • Bezoekers ontvangen.
 • Teksten schrijven in Engels en Nederlands.
 • Rapporteren en notuleren.
 • Bijhouden van website, social media en intranet.
 • Verwerken van financiële gegevens in een (project)administratie.
 • Eenvoudige facturen en declaraties verwerken.
 • Checken van eenvoudige contracten met leveranciers.

 

Stage

Als student bij MBO Westland brengen we je zo snel mogelijk in contact met het bedrijfsleven. Hiermee komen kennis, ervaring en je beroepshouding direct samen. Daarmee word je volgens ons de allerbeste! Los daarvan loop je ook stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf.

 

Modules van 10 weken

Je leert bij ons in modules van tien weken. In iedere module maak je kennis met een nieuw thema, waarbij je brede kennis en ervaring opdoet. Voorbeelden van thema’s zijn ‘De klant’ of ‘De markt’. Rondom dat thema leer je de theorie en de benodigde vaardigheden zoals: ondernemerschap, kritisch denken en persoonlijk leiderschap (soft skills). Bij elk thema krijg je te maken met gastsprekers uit het bedrijfsleven, bedrijfsbezoeken of ga je een opdracht doen bij een van onze leerwerkplaatsen. Je ontwikkelt hiermee belangrijke vaardigheden en jouw beroepshouding: dat is de gewenste houding die een werkgever vraagt van een werknemer. Wat je leert, pas je direct toe in het bedrijfsleven!

 

Creëer zelf de opleiding die bij je past
Onze opleidingen bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Met keuzedelen kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Je kunt zelfs modules volgen van andere economische opleidingen die je aanspreken. Of je kunt versnellen. Heb je bijvoorbeeld door werkervaring al bepaalde, benodigde vaardigheden opgedaan? Dan bekijken we samen wat dat betekent voor jouw leerroute. Jij bent bij ons baas over je eigen leerproces!

 

Leren doe je niet alleen in de klas
Het leuke van iets nieuws leren is niet alleen dat jij als persoon groeit. Als je bij ons studeert, stimuleren we je op alle mogelijke manieren om de beste te worden. Hoe je bij ons leert varieert: uiteraard leer je in de klas en vanuit leerwerkplaatsen. Ook leer je vanuit huis (digitaal) waar je zelfstandig of in groepsverband werkt aan opdrachten.

 

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Dit gebeurt onder andere door gesprekken met studieloopbaanbegeleiders. Maar ook kun je sparren met docenten of met medestudenten. Door goede begeleiding krijg jij de kans om het maximale uit je opleiding te halen. Ook is er ruimte voor het oplossen van problemen waar je tegenaan loopt. We staan voor je klaar!

Toelatingseisen / benodigde vooropleiding

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
 • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
 • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
 • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

 

Vaardigheden

Als Office & Management  specialist ben je de steun en toeverlaat van de directie. Je belangrijkste taak is misschien wel overzicht houden. In dit beroep zijn de volgende vaardigheden en eigenschappen belangrijk:

 • Stressbestendigheid.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Betrouwbaarheid.
 • Goed in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Nauwkeurig kunnen werken.
 • Representatief zijn.

Wat kost de opleiding?

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2023/2024.

 

Kosten BOL jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

 

Kosten BOL ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1357,-.

 

Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.

 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

 

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 430 euro aan boeken en licenties. Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 75 euro per keuzedeel.

 

Vrijwillige kosten
Om deel te kunnen nemen aan excursies betaal je ongeveer 40 euro.