Onze visie

MBO Westland leidt studenten op binnen het ecosysteem van de innovatieve internationale Westlandse economie. Het biedt een bruisende plek met relevante opleidingen voor studenten om na het voortgezet onderwijs verder richting te geven aan hun beroepsontwikkeling. Naast het verzorgen van onderwijs, wat aansluit op de specifieke vraag uit de omgeving, richten we ons op onderzoekend leren wat bijdraagt aan het oplossen van wereldwijde problemen, zoals voedselzekerheid, verduurzaming en klimaatverandering. Samen met onderwijspartners, overheid en bedrijfsleven zorgen we voor onderwijs dat aansluit op steeds veranderende eisen van de internationale arbeidsmarkt en maatschappij. Onze studenten zijn klaar voor de wereld van morgen.

Onze kernwaarden

Ondernemend

Onze docenten brengen de praktijk in de klas. We organiseren veel projecten en werken met praktijkgerichte opdrachten. Omdat we een sterk netwerk hebben staan we in direct contact met het werkveld. Daarnaast zijn onze studenten ondernemend en ambitieus en maken al aan het begin van hun studie kennis met de vele innovatieve bedrijven, zowel op onze campus, als daarbuiten.

Innovatief

De wereld is volop in beweging. MBO Westland is onderdeel van een campus die uniek is in de wereld en oplossingen zoekt voor wereldwijde vraagstukken. In co-creatie met de beroepspraktijk ontwikkelen we nieuwe relevante kennis. Naast stages, gastcolleges, afstudeer-, praktijk- en projectopdrachten die we nu al samen oppakken, zoeken we naar verdere samenwerking van praktijkgericht onderzoek. Bij MBO Westland leiden we studenten op die klaar zijn voor de wereld van morgen. Een wereld die in een steeds sneller tempo verandert, waarbij de banen van vandaag anders zijn dan die van morgen.

Internationaal

Een internationale mindset is tegenwoordig essentieel. Ook in Nederland komen onze studenten steeds vaker te werken in een internationaal georiënteerd werkveld en internationale teams. Dat vergt een internationale oriëntatie en interculturele vaardigheden. Door de vele stages en projecten die MBO Westland organiseert stimuleren we onze studenten actief om te leren in een internationale context.

Betrokken

MBO Westland is een middelgrote school waar niemand een nummer is. Onze docenten en medewerkers zijn betrokken bij onze studenten en hun ontwikkeling. Daardoor krijgen onze studenten veel persoonlijke aandacht en kent iedereen elkaars naam. Er is veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Wij verwachten van onze studenten dezelfde betrokkenheid!