Student Sven Berkhout (Noviflora) wint eerste ‘MBO Westland Innovation Talks’

Naaldwijk, 19 maart 2024 – MBO Westland, gevestigd in World Horti Center te Naaldwijk presenteerde vandaag de eerste editie van ‘MBO Westland Innovation Talks’. 40 studenten pitchten hun innovatie die ze bedachten voor hun stagebedrijf. De 4 finalisten, Thom van der Salm (Sion), Ron Grootscholten (Laguna Plants), David Stolk (Global Green Team) en Sven Berkhout (Noviflora) zorgden voor een spannende finale. Juryvoorzitter Remco Jansen (GTC+): ”Ik was aangenaam verrast door de vele ideeën op het gebied van duurzaamheid!”

Innovaties
De tweedejaars studenten van de opleiding Business & Management, onderdeel van MBO Westland Business Academy, hebben 3 maanden gewerkt aan een innovatie binnen hun stagebedrijf in de Tuinbouw-, Sierteelt- of AGF-sector. Niet alleen het idee moest uitgewerkt worden, ook een begroting én plan voor invoering behoorden tot de opdracht. Uiteindelijk werden de resultaten gepresenteerd tijdens een pitch in World Horti Center aan ouders, stagebegeleiders, docenten en een vakjury.

 

Duurzaamheid
Docenten Edwin Leerdam en Eveline van Hooren hebben de studenten de afgelopen maanden begeleid en zijn het met juryvoorzitter Remco Jansen eens. Van Hooren: “Het was mooi om te zien hoeveel studenten geïnspireerd zijn door het thema duurzaamheid. Zoals het idee van Ron Grootscholten (Laguna Plants) om pulp potten en trays te introduceren tot vernieuwing van het elektrische wagenpark bij Global GreenTeam door David Stolk. Het gaat hier niet alleen om de ideeën maar ook om de financiële haalbaarheid. Bij sommige stagebedrijven worden de innovaties van onze studenten zelfs ingevoerd!”.

 

Winnaar
Uiteindelijk ging Sven Berkhout, met zijn idee voor een nieuwe sealmachine, er met de winst vandoor. Na een selectie van de vier finalisten door de vakjury koos het publiek Sven als winnaar. Berkhout: “Niet verwacht, maar eigenlijk toch wel leuk”.

 

Over MBO Westland
MBO Westland biedt 14 opleidingen in de domeinen Business, People, Greentech en Start(college) en heeft 1200 studenten. MBO Westland is bekend in de regio en werkt intensief samen met partners om ervoor te zorgen dat onze opleidingen aansluiten op (de vraag vanuit) de beroepspraktijk. Van Hooren: “Ook werken we aan projecten samen met het bedrijfsleven in World Horti Center. Dit geeft ons een voorsprong als onderwijsinstelling. Wij werken vanuit onze kernwaarden ‘Ondernemend, Innovatief, Internationaal en Betrokken’ aan het allerbeste onderwijs waarmee we het beste uit onze studenten halen.” www.mbo-westland.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eveline van Hooren, 06 24366533, e-mail: evhooren@lentiz.nl