BOL niveau 4 / 2-3 jaar

E-Commerce & Marketing

De toekomst is online! E-commerce ontwikkelt zich razendsnel. Online een reis boeken, of een nieuwe telefoon bestellen: het is de normaalste zaak van de wereld geworden. Maar achter de schermen gaan er uitgebreide processen schuil. Daarom staan veel organisaties te springen om (nieuw) online talent! Word expert in online marketing strategie, online traffic, conversie genereren en durf te groeien. Dit is dé opleiding die aansluit op actuele en online behoeften vanuit de markt.
Powered by Business Academy Commercie & Sales

Ontwikkel jij de webshop van de toekomst?

Als E-Commerce & Marketing specialist leer je van strategie tot de uitvoering. De opleiding bestaat uit een eerste basisjaar commercie. In het tweede leerjaar ga je je verder specialiseren in e-commerce. Omdat je ook vakken krijgt als bedrijfseconomie, commerciële economie en marketing ben je na je studie ook breed inzetbaar voor andere commerciële functies.

Informatie over de opleiding

Werken of doorleren na de opleiding?

E-commerce ontwikkelt zich razendsnel. Het aantal verkopen dat gedaan wordt via internet blijft groeien. Bedrijven zoals Bol.com, Coolblue, Zalando en Picnic behoren niet voor niets tot de top-retailers van Nederland. Als e-commerce specialist ben jij verantwoordelijk voor alle online activiteiten van het bedrijf. Je weet alles van SEO, webdesign en online sales- en marketingstrategieën. Jij zorgt voor digitale zichtbaarheid van het bedrijf. Daarnaast ben je in staat om sales te vergroten door met behulp van data analyse de juiste keuzes te maken in salesstrategieën en de inrichting van de webshop. Met de opleiding e-commerce specialist ben je klaar voor de economie van nu én de toekomst als e-commerce specialist, e-commercemanager of e-commerce entrepreneur of e-commerce data-analist.

 

Na de opleiding e-commerce specialist kun je verder studeren aan bijvoorbeeld de hbo-opleidingen E-commerce, Online Marketing, Commerciële economie, Bedrijfseconomie, Marketing en communicatie.

Opbouw van de opleiding

Basisjaar commercie

Als e-commerce specialist leer je van strategie tot de uitvoering. De opleiding bestaat uit een eerste basisjaar commercie. In het tweede leerjaar ga je je verder specialiseren in e-commerce. Omdat je ook vakken krijgt als bedrijfseconomie, commerciële economie en marketing ben je na je studie ook breed inzetbaar voor andere commerciële functies. Verder krijg je les in onder andere:

 • (e)Marketing en communicatie
 • Sales
 • Data-analyse
 • ICT en webbeheer
 • E-logistics

De vakken sluiten aan bij modules van tien weken.

 

Word de beste!
Als student bij MBO Westland brengen we je zo snel mogelijk in contact met het bedrijfsleven. Hiermee komen kennis, ervaring en je beroepshouding direct samen en daarmee word je volgens ons de allerbeste! Los daarvan loop je ook stage.

 

Stage
Tijdens je opleiding volg je uiteraard een stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf.

 

Hoe je bij ons leert

 • Onze opleidingen worden aangeboden in modules van tien weken. In iedere module doe je brede kennis en ervaring op en pas je direct toe in de praktijk.
 • Je hebt veel ruimte en flexibiliteit om zelf je opleiding te creëren door bijvoorbeeld extra modules te volgen of te versnellen.
 • Je leert in hybride vorm: zelfstandig, in groepsverband, online, in de klas en bij een bedrijf.
 • Veel persoonlijke begeleiding.

Toelatingseisen / benodigde vooropleiding

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
 • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
 • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
 • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

 

Vaardigheden

Als e-commerce specialist ben je veel bezig met data. Daarom is het belangrijk dat je het leuk vindt om analyses te maken. Je bent van nature ondernemend en commercieel ingesteld en je bezit goede communicatieve vaardigheden. Jouw collega’s kunnen tot slot op jouw creatieve oplossingen rekenen.

Wat kost de opleiding?

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2023/2024.

 

Kosten BOL jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

 

Kosten BOL ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1357,-.

 

Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.

 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

 

Overige verplichte kosten

Voor het eerste studiejaar betaal je ongeveer tussen € 350 en € 500 aan boeken en licenties. Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 40 euro per keuzedeel.